اثرات پتاسیم بر احتباس آب در بدن!

اثرات پتاسیم بر احتباس آب در بدن!
به دلیل انواع علل بالقوه برای احتباس آب در بدن، هیچ درمان واحدی وجود ندارد که بتوان برای درمان هر مورد استفاده کرد. با این حال، برای موارد احتباس آب ناشی از سطوح بالای سدیم در بدن، افزایش پتاسیم رژیم غذایی می تواند یک درمان موثر باشد.
علل احتباس آب در بدن
احتباس آب که به عنوان ادم نیز شناخته می شود، می تواند باعث تورم قسمت هایی از بدن شود. این به دلیل مایعی است که بین سلول ها و در سیستم گردش خون جمع می شود. احتباس آب بیشتر در پاها، ساق ها و مچ پا دیده می شود، اما می تواند در دست ها و صورت نیز رخ دهد. با توجه به مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، علل ادم می تواند شامل داروهای خاصی باشد. نشستن یا ایستادن برای مدت طولانی؛ بارداری؛ دمای بالا؛ بیماری کلیوی، قلبی یا کبدی؛ و خوردن غذاهای شور.
رابطه پتاسیم و سدیم با احتباس آب در بدن
غذاهای شور که سرشار از سدیم هستند، ممکن است یکی از شایع ترین علل ادم باشند. انجمن قلب آمریکا اشاره می کند که 98 درصد از همه آمریکایی ها دو برابر مقدار توصیه شده سدیم در روز مصرف می کنند. پتاسیم می تواند در متعادل کردن اثرات سدیم بر بدن مفید باشد. وقتی پتاسیم بیشتری مصرف می کنید، سدیم از طریق ادرار دفع می شود. بنابراین، پتاسیم می تواند در کاهش احتباس آب ناشی از مصرف بیش از حد سدیم مفید باشد.
کاهش احتباس آب در بدن با پتاسیم
میوه ها و سبزیجات به طور کلی منابع خوبی از پتاسیم هستند. غذاهای غنی از پتاسیم عبارتند از: سیب زمینی شیرین، لوبیا لیما، موز، قارچ، اسفناج، سیب زمینی، سبزیجات، گوجه فرنگی، زردآلو، آلو، گریپ فروت، هالیبوت، ماهی تن، ماست کم چرب و ملاس. اگرچه پتاسیم می تواند برای خنثی کردن اثرات سدیم مفید باشد، اما این بدان معنا نیست که شما آزاد هستید که غذاهای غنی از سدیم را مصرف کنید. همچنان باید سعی کنید تا حد امکان از غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده خودداری کنید، زیرا آنها بیش از 75 درصد سدیم مصرفی آمریکایی ها را تشکیل می دهند.
ملاحظات
اگرچه پتاسیم می تواند یک ابزار موثر در کاهش احتباس آب باشد، اما وجود پتاسیم بیش از حد در خون نیز می تواند خطرناک باشد. مصرف پتاسیم از طریق منابع غذایی به طور کلی بی خطر است. با این حال، قبل از استفاده از مکمل های پتاسیم باید با پزشک خود مشورت کنید. مرکز پزشکی دانشگاه مریلند خاطرنشان می کند که مکمل های پتاسیم می توانند با داروها تداخل داشته باشند و افراد مبتلا به بیماری کلیوی باید از مصرف آنها اجتناب کنند.
چگونه با پتاسیم نمک را در بدن از بین ببریم؟
سدیم همراه با پتاسیم و کلرید الکترولیت های اصلی بدن را تشکیل می دهند. هر یک از این مواد مغذی مهم برای عملکرد طبیعی بدن مورد نیاز است. سدیم به شکل نمک در رژیم غذایی انسان به وفور یافت می شود و مصرف بیش از حد آن اغلب منجر به فشار خون بالا می شود. خوشبختانه، یک رابطه معکوس بین پتاسیم و سدیم وجود دارد که می توانید از آن به عنوان راهی برای کاهش سدیم در بدن خود استفاده کنید. با افزایش سطح پتاسیم، سطح سدیم کاهش می یابد و بالعکس. از طریق مصرف غذاهای غنی از پتاسیم یا مکمل های پتاسیم، می توانید به دفع مقداری سدیم اضافی از بدن خود کمک کنید.
مصرف نمک زیاد
طبق گزارش انجمن قلب آمریکا، حدود 98 درصد از آمریکایی ها دو برابر مقدار توصیه شده سدیم مصرف می کنند که اکثریت آن از غذاهای فرآوری شده است. این مصرف بیش از حد سدیم منجر به فشار خون بالا می شود که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را افزایش می دهد. با نگه داشتن سدیم مصرفی روزانه خود به کمتر از 1500 میلی گرم در روز، می توانید به کاهش بار روی قلب خود کمک کنید. علاوه بر تماشای سدیم، پتاسیم می تواند به عنوان یک سلاح قدرتمند در کاهش سطح سدیم نیز عمل کند.
پتاسیم با سدیم مقابله می کند
وقتی پتاسیم بیشتری مصرف می کنید، بدن شما به طور طبیعی سدیم را از طریق ادرار دفع می کند. علاوه بر این، پتاسیم می تواند با کمک به آرام شدن دیواره رگ های خونی به کاهش فشار خون کمک کند. رژیم های غذایی سرشار از پتاسیم برای قلب مفید هستند و سلامت کلی را ارتقا می دهند. انجمن قلب آمریکا مصرف 4700 میلی گرم پتاسیم در روز را برای بزرگسالان توصیه می کند. راشل کی جانسون، دکترای MPH، RD به انجمن قلب آمریکا گفت که اگرچه یک رژیم غذایی غنی از پتاسیم می تواند در کاهش میزان سدیم در بدن مفید باشد، اما هنوز بهانه ای برای مصرف بیش از حد سدیم نیست. .
غذاها و مکمل های غنی از پتاسیم
برای کمک به دفع سدیم از بدن، میوه ها و سبزیجات غنی از پتاسیم مانند سیب زمینی شیرین، نخود فرنگی، موز، قارچ، اسفناج، سبزیجات، گوجه فرنگی، پرتقال، لوبیا لیما، آلو، زردآلو، کیوی، طالبی، سیب زمینی، کدو حلوایی زمستانه را بیشتر مصرف کنید. ، کلم بروکلی و کشمش. تمام گوشت قرمز، مرغ، ماهی، شیر، ماست و آجیل نیز منابع خوبی از پتاسیم هستند. مکمل های پتاسیم نیز برای افزایش سطح پتاسیم در بدن استفاده می شود. مرکز پزشکی NYU Langone اشاره می کند که مکمل های پتاسیم برای کسانی که نمک بیش از حد مصرف می کنند موثرتر است.
ملاحظات ایمنی
مکملهای پتاسیم معمولاً وقتی در دوزهای صحیح مصرف شوند بیخطر هستند. با این حال، افرادی که بیماری کلیوی دارند، ممکن است در حذف پتاسیم اضافی از بدن مشکل داشته باشند. علاوه بر این، پتاسیم بر سطح مایعات در بدن تأثیر می گذارد، به همین دلیل است که در صورت داشتن هر گونه بیماری، قبل از استفاده از مکمل های پتاسیم با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر بخوانید: آیا آب تصفیه شده برای نوشیدن بی خطر است؟
سدیم و پتاسیم الکترولیت هایی هستند که برای بقای انسان لازم هستند – داشتن تعادل مناسب این الکترولیت ها و سایر الکترولیت ها به بدن شما کمک می کند تا عملکرد طبیعی خود را حفظ کند. اگر عدم تعادل الکترولیت ها دارید، ممکن است مشکلاتی در نحوه عملکرد بدن شما ایجاد شود.
الکترولیت ها چیست؟
به گفته کلینیک کلیولند، الکترولیت ها مواد معدنی در خون شما هستند که توزیع مایعات را در سراسر بدن کنترل می کنند .
به گفتهStatPearls ، عمده ترین الکترولیت های مورد نیاز بدن شما عبارتند از سدیم، پتاسیم، کلرید، منیزیم و کلسیم .
به گفته مؤسسه ملی سلامت (NIH) ، سدیم به حفظ تعادل مایعات بدن کمک می کند، در حالی که پتاسیم به انقباضات عضلانی و انتقال عصبی کمک می کند . به همین دلیل است که مردم گاهی اوقات توصیه می کنند اگر دچار گرفتگی عضلانی هستید، یک موز – یک غذای پر پتاسیم – مصرف کنید.
پتاسیم و سدیم رابطه معکوس دارند: طبق گفته دانشگاه سلامت میشیگان ، با افزایش سدیم، سطح پتاسیم کاهش می یابد و بالعکس .
تعادل الکترولیت
وقتی عرق می کنید، الکترولیت ها را از دست می دهید. به گفته دانشگاه میشیگان، رژیم غذایی، برخی داروها، سطح هورمون ها و سایر عوامل می توانند منجر به عدم تعادل الکترولیت شوند.
طبق گفته NIH، آب آشامیدنی جایگزین الکترولیت ها نمی شود.
عدم تعادل سدیم
به گفته کلینیک مایو، اگر سطح سدیم خیلی پایین بیاید، هیپوناترمی رخ می دهد، که باعث مجموعه ای از علائم از استفراغ تا تشنج می شود و به طور بالقوه می تواند تهدید کننده زندگی باشد . طبق دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی چان ، هیپوناترمی نادر است .
پیشنهاد می شود>>> خرید دستگاه تصفیه آب
بر اساس کتابچه راهنمای مرک، هنگامی که برعکس اتفاق می افتد – و سطوح سدیم خیلی زیاد است – منجر به هایپرناترمی می شود. این اغلب نتیجه کم آبی بدن است که می تواند به دلیل استفراغ، اسهال، تعریق بیش از حد یا مصرف دیورتیک ها رخ دهد.
عدم تعادل پتاسیم
مانند سدیم، سطح پتاسیم ممکن است نامتعادل شود.
به گفته کلینیک مایو، کمبود پتاسیم که به عنوان هیپوکالمی شناخته می شود، می تواند ناشی از مصرف دیورتیک ها یا ملین ها، نوشیدن بیش از حد الکل، اسهال، تعریق زیاد و عوامل دیگر باشد . به گفته کلینیک مایو، هیپوکالمی می تواند منجر به ضعف و خستگی شود.
به گفته صندوق کلیه آمریکا، علت سطوح بالای پتاسیم (هیپرکالمی) اغلب بیماری کلیوی است. هنگامی که سطح پتاسیم بیش از حد بالا باشد، می تواند منجر به مشکلات قلبی شود. علائم هیپرکالمی می تواند شامل ضعف، خستگی و حالت تهوع باشد.
رابطه سدیم و پتاسیم
طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) به طور کلی، مردم در ایالات متحده بیش از حد سدیم (که همیشه در غذاهای بسته بندی شده و فرآوری شده وجود دارد) و پتاسیم بسیار کمی مصرف می کنند .
این می تواند منجر به مشکلات قلبی شود: طبقCDC، سدیم زیاد و پتاسیم بسیار کم فشار خون شما را افزایش می دهد. طبق گفته انجمن قلب آمریکا (AHA) داشتن پتاسیم دیواره رگ های خونی را شل می کند – این به نوبه خود فشار خون را کاهش می دهد و به جلوگیری از بیماری قلبی و سکته کمک می کند.
داشتن پتاسیم بیشتر یک مزیت جانبی دیگر نیز دارد: طبقAHA، پتاسیم سدیم را از بدن شما خارج می کند. در کنار افزایش مصرف پتاسیم، کاهش مصرف نمک نیز بر اساس AHA عاقلانه است.
چگونه سطوح الکترولیت خود را دریابیم
به گفته NIH، یک آزمایش خون پانل متابولیک پایه می تواند سطح پتاسیم و سدیم خون را اندازه گیری کند. همچنین می توان از آزمایش ادرار برای تشخیص سطح الکترولیت استفاده کرد.
طبق گفته کلینیک مایو، سطوح طبیعی پتاسیم بین 3.6 تا 5.2 میلی مول در لیتر (mmol/L) است، در حالی که سطوح طبیعی سدیم بین 135 تا 145 میلی اکی والان در لیتر (mEq/L) در هر کلینیک مایو است.
درمان عدم تعادل پتاسیم و سدیم
درمان عدم تعادل الکترولیت تا حدودی به علت آن بستگی دارد – اگر یک بیماری زمینه ای منجر به عدم تعادل شود، باید به آن رسیدگی شود.
در اینجا تاکتیک های رایج درمانی آورده شده است:
هیپوکالمی : برای سطوح پایین پتاسیم، درمان معمولاً مکمل های پتاسیم است که طبق کلینیک کلیولند برای موارد شدید به صورت داخل وریدی تجویز می شود .
هیپرکالمی : با توجه به کلینیک کلیولند ، در حالی که گزینه های درمانی برای سطوح بالای پتاسیم بر اساس سطح پتاسیم متفاوت است، گزینه های رایج شامل مصرف دیورتیک ها یا درمان داخل وریدی است. به گفته کلینیک کلیولند، دوری از دارویی که باعث سطوح بالای پتاسیم می شود نیز می تواند کمک کننده باشد.
هیپرناترمی : زمانی که سطح سدیم در خون خیلی زیاد است، درمان معمولاً جایگزینی مایعات به صورت داخل وریدی است، طبق کتابچه راهنمای مرک.
هیپوناترمی : طبق گفته کلینیک مایو، با سطوح بسیار کم سدیم، درمانهای خط اول رایج کاهش میزان مصرف مایعات یا تنظیم نحوه مصرف داروهای ادرارآور است.
دیدگاهتان را بنویسید