اثرات PH آب آشامیدنی بر سلامتی!
از همه چیزهایی که باید در مورد هیدراتاسیون در نظر بگیرید، اثرات سلامتی PH آب آشامیدنی احتمالاً به ذهن شما خطور نمی کند. با این حال، آب قلیایی دارای بسیاری از فواید سلامتی است، از کمک به پاکسازی سموم بدن گرفته تا بهبود متابولیسم.
مبانی pH
اگر آزمایشهای نوار تورنسل آبی را از شیمی دبیرستان به یاد بیاورید، ممکن است به خاطر بیاورید که pH به اسیدی یا قلیایی بودن یک ماده اشاره دارد. مقیاس pH از 0 تا 14 متغیر است. 7 به عنوان خنثی واقعی عمل می کند، در حالی که اعداد کمتر نشان دهنده اسیدیته و اعداد بالاتر نشان دهنده قلیایی بودن هستند. از آنجایی که آب لوله کشی مستعد تغییراتی است، معمولاً آب آشامیدنی شما کمی اسیدی یا قلیایی است.
چیزهای اسیدی طعم کمی ترش دارند، بنابراین برخی افراد به سادگی طعم آب یونیزه (قلیایی) را ترجیح می دهند. برخی از آب های قلیایی تجاری با افزودن مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم تولید می شوند که به مزایای سلامتی آن اضافه می شود. شایان ذکر است که آب اسیدی چنین شهرت سالمی ندارد، بنابراین اگر در مورد اثرات مثبت و منفی PH بر سلامتی آب آشامیدنی فکر می کنید، تنها نخواهید بود.
آیا PH آب آشامیدنی غیر طبیعی می تواند خطرناک باشد؟
سیستم های آب عمومی در ایالات متحده توسط آژانس حفاظت از محیط زیست نظارت می شود، که تعدادی مقررات برای آب آشامیدنی اعمال می کند. با این حال، PH آب آشامیدنی یک کیفیت زیبایی شناسی در نظر گرفته می شود، به این معنی که EPA توصیه ای برای PH آب آشامیدنی – بین 6.5 تا 8.5 – دارد، اما از نظر فدرال قابل اجرا نیست.
بنابراین، تا آنجا که به EPA مربوط می شود، اثرات بهداشتی pH بر روی آب آشامیدنی به دلیل اینکه مربوط به بدن انسان است، نگرانی سلامت عمومی را تضمین نمی کند. به گفته مرکز تحقیقات آب، آب با pH بالا یا پایین غیرعادی – در حالی که معمولاً به خودی خود تهدیدی برای سلامتی نیست – ممکن است با خوردگی لولههای فلزی که از طریق آنها عبور میکند، اثرات غیرمستقیم سلامتی ایجاد کند. همچنین ممکن است نشان دهنده وجود آلاینده ها باشد.
به این دلایل، اگر آب لوله کشی شما عجیب به نظر می رسد یا طعم آن عجیب است، ارزش آن را دارد که سطح pH آب خود را بررسی کنید یا با مقامات شهرداری تماس بگیرید تا مطمئن شوید که علامت مشکل دیگری نیست.
آب قلیایی برای آبرسانی مجدد
یکی از کاربردهای اصلی آب قلیایی برای آبرسانی مجدد به بدن پس از فعالیت ورزشی به دلیل وجود الکترولیت ها است. یک مطالعه نوامبر 2016 که در مجله انجمن بین المللی تغذیه ورزشی منتشر شد نشان داد که آب قلیایی الکترولیز شده تأثیر قابل توجهی بر ویسکوزیته خون، نشانگر هیدراتاسیون، نسبت به آب تصفیه شده استاندارد دارد. با این حال، این مطالعه روشن نمی کند که آیا این اثر الکترولیت ها یا قلیایی بودن است که باعث نتیجه شده است.
یک مطالعه کوچک در فوریه 2017 که در Biology of Sport منتشر شد، “تغییرات مطلوبی در وضعیت هیدراتاسیون” در میان ورزشکارانی که پس از تمرین تناوبی با شدت بالا، آب قلیایی معدنی مصرف کردند، نشان داد. این نتایج نشان می دهد که آب قلیایی الکترولیز شده ممکن است برای آبرسانی مجدد پس از ورزش بهتر باشد. با این حال، این مطالعه، در حالی که به طور گسترده مورد استناد قرار گرفت، شامل کمتر از 40 نفر بود.
علاوه بر این، همچنین مشخص نیست که آیا قلیایی بودن یا وجود مواد معدنی در این مطالعه باعث تفاوت مشاهده شده شده است یا خیر – که باعث میشود به طور قطعی تعیین شود که آیا در واقع pH تأثیرات سلامتی بر آب آشامیدنی دارد یا خیر.
سایر فواید آب قلیایی
بسته به اینکه از چه کسی بپرسید، ممکن است انواع فواید معجزه آسای فرضی سلامتی مربوط به آبرسانی با آب قلیایی را بشنوید. با این حال، تحقیقات برای حمایت از این ادعاها تاکنون محدود است.
یک مطالعه آزمایشگاهی در جولای 2012 که در Annals of Otology, Rhinology, and Laryngology منتشر شد، نشان داد که آب قلیایی در غیرفعال کردن پپسین، آنزیمی که باعث آسیب به حنجره و/یا مری در میان مبتلایان به بیماری ریفلاکس میشود، موثر است. بنابراین، آب قلیایی ممکن است به دلیل «ظرفیت بافر اسیدی»، «مزایای درمانی» داشته باشد، هرچند شایان ذکر است که این هنوز در یک آزمایش انسانی نشان داده نشده است.
همانطور که در مورد هر گونه مطالعه بیشتر در مورد سم زدایی فرضی و کیفیت کلی بهبود سلامت آب قلیایی صحبت می کند، تحقیقات اندک است. مطالعه مه 2016 که در طب مکمل و جایگزین مبتنی بر شواهد منتشر شد، اثرات مثبتی بر طول عمر در موشهایی که با آب قلیایی هیدراته شده بودند، نشان داد. با این حال، چنین اثرات بهداشتی pH بر روی آب آشامیدنی هنوز در انسان نشان داده نشده است.
مقیاس pH چیست؟
بر اساس نظرسنجی عمومی ایالات متحده (USGS) ، مقیاس PH، اسیدیته یا قلیایی بودن محلول را اندازه گیری می کند. دانشمندان از یک مقیاس لگاریتمی برای اندازه گیری سطوح pH استفاده می کنند که به طور کلی از 0 تا 14 متغیر است.
پایه / قلیایی: pH بیش از 7 نشان می دهد که موضوع پایه است.
اسیدی: PH کمتر از 7 نشان دهنده اسیدی بودن سوژه است. هرچه به صفر نزدیکتر باشد اسیدی تر است.
خنثی: PH 7 نشان می دهد که سوژه خنثی است.
در حالی که آب خالص خنثی است، نه اسیدی و نه بازی، مایع تولید شده در غذا می تواند در امتداد مقیاس متفاوت باشد. هر غذایی ممکن است اسیدی باشد اما ممکن است واکنش قلیایی در بدن شما ایجاد کند. بنابراین اگر به دنبال رژیم غذایی کم اسید هستید، باید به دنبال غذاهای قلیایی باشید .
طبق تحقیقات اکتبر 2011 در یک مجله، به عنوان مثال، صفرا معمولاً در امتداد مقیاس pH بین 7.6 تا 8.8 است، بنابراین خنثی تا کمی قلیایی است. پوست شما کمی اسیدی است، بین 4 تا 6.5. ادرار بسته به چیزی که می خورید از 4.6 تا 8 متغیر است، در حالی که مایع معده که پروتئین را تجزیه می کند، 1.35 تا 3.5 است که به این معنی است که بسیار اسیدی است.