آیا جوشاندن آب باعث تصفیه شدن آب میشود؟

آیا جوشاندن آب باعث تصفیه شدن آب می شود؟
در یک کلام خیر، جوشاندن آب باعث تصفیه شدن آب نمیشود. گاهی اوقات در مسافرتها با مشکل کمبود آب شرب روبه رو میشویم، البته خیلیها با جوشاندن آب چاه یا چشمه و لوله کشی ساختمانها به صورت موقت هم که شده این مشکل را حل میکنند اما به عقیده بسیاری از کارشناسان ترکیبات دیگری مثل نیترات که اتفاقا سرطان زا هم هست در نتیجه حرارت و جوشیدن از بین نمیرود.
جوشاندن آب باعث میشود تا تمام ارگانهای زنده در آب شامل ویروسها و باکتریهایی که در آن وجود دارد از بین بروند و آب برای نوشیدن سالم باشد. مدت زمان لازم برای جوشاندن آب نیز زمانی بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه توصیه میشود.
آب با جوشیدن تصفیه نمیشود!
با جوشاندن آب تنها میتوانیم فرایند ضد عفونی کردن را انجام بدهیم، اما در این شرایط نمیتوان گفت که آب، تصفیه هم شده است. برای مثال اگر آب دارای املاح، مواد معدنی و یا طعم شده باشد، در صورتی که به جوشاندن آن بپردازید هیچ اتفاق مثبتی رخ نمیدهد. پس جوشاندن لزوما باعث تصفیه شدن آب نمیشود.
جوشاندن آب مواد سمی و شیمیایی را حذف نمیکند!
اگر آبی که جوشاندهاید دارای مواد سمی باشد پس از جوشاندن سالم نمیشود و همچنان مصرف آن میتواند خطرناک باشد. جوشاندن آب بر زنگ زدگی مواد آهنی موجود در آب، رنگ، نمک، خاک، گرد و غبار و دیگر مواد شیمیایی موجود در آب هیچ تاثیری ندارد.
ضد عفونی کردن آب با جوشاندن!
تنها مواد شیمیایی که از جنس گاز هستند، مانند کلر، با جوشاندن از بین میروند اما ناخالصیهای محلول دیگری مانند نیترات، سرب، آرسنیک، کلسیم، منیزیم و نمکها همچنان در آب باقی میمانند. به همین دلیل باید از یک دستگاه تصفیه آب استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید