چگونه آب قلیایی درست کنیم؟
آب زمانی قلیایی می شود که سطح pH آن به گونه ای تنظیم شود که حدود 8 یا 9 باشد و آن را به یک پایه تبدیل می کند. بسیاری از طرفداران آب قلیایی معتقدند که این آب باعث بهبود سلامت بدن شما می شود، زیرا بدن تمایل دارد به سمت اسیدی شدن جذب شود، که می تواند سیستم ایمنی شما را ضعیف کند و شما را مستعد ابتلا به بیماری کند. یونیزه کننده های آب گران قیمتی وجود دارند که مواد شیمیایی و مکمل هایی را در آب آزاد می کنند تا آن را قلیایی کنند. اینها گزینه های خوبی هستند، اما شما همچنین می توانید آب قلیایی خود را ایجاد کنید.
>>> قبل از نوشیدن آب مقطر چه باید کرد؟
مرحله 1
یک لیوان را با حدود 8 اونس آب پر کنید. از آب لوله کشی مستقیم استفاده نکنید، زیرا معمولاً در طول فرآیند تصفیه مواد شیمیایی اضافه می شود. از آب مقطر یا فیلتر شده یا آب تصفیه شده از طریق دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس استفاده کنید.
مرحله 2
0.4 گرم کلسیم دریا را به مخلوط اضافه کنید. در حالی که ممکن است این مقدار ناچیز به نظر برسد، سطوح pH حساس است و این مقدار تفاوت زیادی ایجاد خواهد کرد.
مرحله 3
نصف کپسول کمپلکس منیزیم را در آب قرار دهید. آب را با قاشق یا همزن مخلوط کنید. به گزارش alkalinehealth.net، این روش علاوه بر ایجاد آب قلیایی، با کمبودهای احتمالی کلسیم یا منیزیم مقابله می کند.
مرحله 4
برای سرعت بخشیدن به فرآیند ساخت آب قلیایی، خرید یک یونیزر آب و یک دستگاه تقطیر آب را در نظر بگیرید. این یک گزینه خوب برای کسانی است که چندین لیوان در روز می نوشند.
مرحله 5
به گفته energiseforlife از قطرههای pH استفاده کنید، که از مواد معدنی قلیایی بسیار غلیظ استفاده میکنند تا قلیائیت مایع را به طور چشمگیری افزایش دهند.
مرحله 6
آب لیمو یا لیموترش را به آب خود اضافه کنید. به گفته energiseforlife، این ارزان ترین گزینه است. اگرچه لیمو و لیمو ترش میوههای اسیدی هستند، اما دارای مواد معدنی هستند که اثر قلیایی بر بدن شما دارند، اگرچه بهتر است از آنها به عنوان یک راه حل سریع استفاده کنید تا یک راه حل دائمی، زیرا مزایای این گزینه برای سلامتی در مقابل سایر جایگزینها نیست.
چیزهایی که شما نیاز دارید
- کلسیم دریا
- کمپلکس منیزیم
- شیشه
- آب مقطر یا تصفیه شده
- PH کاهش می یابد
- لیمو یا لیمو ترش
نکته: هر روز 2 تا 3 لیوان آب قلیایی بنوشید.
یونیزه کننده های آب وسایلی هستند که به شیرهای آشپزخانه متصل می شوند و برای تصفیه آب معمولی شیر با مواد معدنی و جریان الکتریکی به منظور تولید آب یونیزه استفاده می شوند. آب یونیزه، قلیایی یا pH پایین است، آبی که حاوی مقادیر زیادی یون هیدروکسیل باردار الکتریکی و همچنین الکترون های آزاد است. به گفته طرفداران، نوشیدن آب یونیزه به طور انحصاری می تواند به طرق مختلف برای سلامتی شما مفید باشد و این حامیان قویاً از خرید یونیزه کننده آب حمایت می کنند. با این حال، به یاد داشته باشید که هیچ یک از ادعاهای بهداشتی در حمایت از آب یونیزه از نظر علمی ثابت نشده است. در واقع، لس آنجلس تایمز گزارش می دهد که برخی از دانشمندان ادعاهای مربوط به آب یونیزه را “مضحک” می دانند.
مزایای آب قلیایی
آب قلیایی و پیشگیری از سرطان
رایج ترین مزیت یونیزه کننده آب و نوشیدن آب یونیزه، فواید ضد سرطانی است که تصور می شود آب به بدن می رساند. به گفته بسیاری از طرفداران و خرده فروشان یونیزه کننده آب، آب یونیزه دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است. آنتی اکسیدان ترکیبی است که اعتقاد بر این است که با خنثی کردن و از بین بردن این رادیکال های آزاد و جلوگیری از ایجاد اختلالات سلولی که می تواند منجر به سرطان شود، از آسیب رادیکال های آزاد به سلول ها و DNA آنها جلوگیری می کند. به گزارش Ion Life، یونهای هیدروکسیل موجود در آب یونیزه میتوانند رادیکالهای آزاد را خنثی کنند، به همان روشی که آنتیاکسیدانهای شناختهشدهای مانند ویتامین A و C میتوانند. و همانطور که Watershed اشاره می کند، هنگامی که یون هیدروکسیل با الکترون های اضافی خود از شر این رادیکال های آزاد خلاص می شود، نتیجه یک مولکول اکسیژن است که یک عنصر ضروری برای عملکرد صحیح بدن است.
فواید سیستم قلبی عروقی
Alkaline Water Plus گزارش می دهد که تحقیقات اخیر نشان داده است که بیماری قلبی – و همچنین سلامت کلی وریدها و شریان ها در کل سیستم قلبی عروقی – به شدت با آسیب اکسیداتیو مرتبط است: به عبارت دیگر، رادیکال های آزاد تولید شده توسط متابولیسم طبیعی اکسیژن می تواند به بخش های مختلف سیستم قلبی عروقی آسیب برساند و احتمال بیماری قلبی را افزایش دهد. از آنجایی که یونیزه کننده های آب، آبی را تولید می کنند که به عقیده بسیاری به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر آسیب رادیکال های آزاد عمل می کند، حامیان از استفاده از آنها نیز به همین دلیل حمایت می کنند.
آب قلیایی و فواید پوستی
همچنین تصور میشود که یونیزهکنندههای آب، آبی را تولید میکنند که برای پوست بسیار مفیدتر از آب شیر معمولی است، اگر به طور منظم از آن برای شستشو استفاده کنید. گفته می شود که آب یونیزه اثرات آنتی اکسیدانی خود را به پوست می بخشد و باعث می شود پوست جوان تر به نظر برسد و چین و چروک های ظریف را از بین ببرد و همچنین میزان باکتری های موجود در پوست را کاهش می دهد به طوری که جوش های آکنه کمتر رایج هستند. آبخیز گزارش می دهد که آب یونیزه به عنوان یک عامل سم زدایی قوی عمل می کند. تصور می شود که این کار هم برای اندام های داخلی و هم برای ظاهر و سلامت پوست مفید است.
طعم و مزه بهتر
گفته می شود که آب قلیایی شده نسبت به آب معمولی – یا حتی فیلتر شده – طعم بهتر و نرمتر دارد. همچنین تصور میشود که بهتر از آبی که یونیزه نشده است، غذا را هیدراته میکند و این هیدراتاسیون ممکن است طعم همه غذاهایی که با آن پخته میشوند را افزایش دهد.
آیا سبزیجات قلیایی مفید هستند؟
سبزیجات سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند و با فواید سلامتی مختلفی مرتبط هستند. با این حال، برنامه رژیم غذایی قلیایی پیشنهاد می کند که سبزیجات با قلیایی بالا نسبت به سبزیجات اسیدی یا کم قلیایی برتری دارند.
گرایش قلیایی به دهه 1800 برمی گردد و اعتقاد بر این بود که برخی از غذاها “خاکستر” یا ضایعات متابولیکی را به جا می گذارند. طبق این نظریه، غذاهای قلیایی بالا باید این مواد زائد را حذف کنند و در عین حال سلامت کلی را نیز تشویق کنند. امروزه پیروان رژیم قلیایی امیدوارند در برابر دیابت، بیماری های قلبی، سرطان و سایر بیماری ها محافظت کنند.
شواهد علمی بسیار کمی وجود دارد که این ادعاها را تأیید کند. مؤسسه تحقیقات سرطان آمریکا تأیید می کند که غذاهای اسیدی می توانند سرطان را در یک محیط آزمایشگاهی ایزوله افزایش دهند، اما این ادعا در بدن انسان تایید نشده است. آنها به شما توصیه نمی کنند که فقط غذاهای قلیایی مصرف کنید، بلکه از انواع سبزیجات، میوه ها، حبوبات و غلات استفاده کنید.
مزایای سلامتی سبزیجات با قلیایی بالا ممکن است به دلیل محتوای غذایی به جای مقدار pH باشد. یک مطالعه اکتبر 2012 که در مجله سلامت محیطی و عمومی منتشر شد به این نتیجه رسید که رژیم غذایی قلیایی ممکن است سلامت استخوان ها را بهبود بخشد و شرایط بیماری های مزمن را به دلیل افزایش مصرف میوه و سبزیجات بهبود بخشد.
طبق مطالعه مه 2017 که در مجله تغذیه کلیوی منتشر شد، رژیم غذایی قلیایی تر ممکن است به بیماران مبتلا به بیماری کلیوی به دلیل مصرف بیشتر سبزیجات کمک کند.