مقالات آموزشی

قطعات برقی دستگاه تصفیه آب!

قطعات برقی دستگاه تصفیه آب

قطعات برقی دستگاه تصفیه آب خانگی

در این مطلب قصد داریم درباره قطعات برقی دستگاه تصفیه آب خانگی صحبت کنیم. همانطور که می دانید قطعات برقی مورد استفاده در دستگاه تصفیه آب خانگی عبارتند از:

  • پمپ تصفیه آب
  • آداپتور
  • شیر برقی
  • سنسور فشار پایین low pressure (لو پرشر)
  • سنسور فشار بالا high pressure (های پرشر)

 

قطعات دستگاه تصفیه آب

 

پمپ تصفیه آب خانگی

پمپ تصفیه آب یکی از اصلی ترین قطعات دستگاه تصفیه آب محسوب می شود و وظیفه آن افزایش فشار آب تا حدود 60 الی 125 psi برای عبور آب از فیلتر ممبران اسمز معکوس می باشد. عملکرد پمپ تصفیه آب به صورت دیافراگمی می باشد و برای افزایش فشار روی دستگاه نصب می شود. پمپ دستگاه تصفیه آب در دو جا قابل نصب است:

نصب بعد از فیلتر مرحله اول

در این حالت آب بعد از عبور از فیلتر الیافی (فیلتر پلی پروپیلن، فیلتر شماره 1) و شیر برقی، توسط پمپ به فیلتر مرحله دوم پمپاژ می شود.

نصب بعد از فیلتر مرحله سوم

در این حالت آب بعد از عبور از سه فیلتر مراحل ابتدایی و همچنین شیر برقی، توسط پممپ به فیلتر ممبران پمپاژ می شود.

 

پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی

 

تفاوت مدل های نصب پمپ در چیست؟

هر دو مدل از نظر فنی مشکلی ندارند اما فقط در مناطقی که فشار آب خام زیاد باشد حتما مدل نصب دومی و در مناطقی که فشار آب شهر کم و یا متوسط باشد، مدل نصب اول توصیه می شود.

 

آداپتور دستگاه تصفیه آب

ترانس یا آداپتور دستگاه تصفیه آب خانگی برای تبدیل برق شهری به برق 24 ولت مورد استفاده قرار می گیرد زیرا تمامی قطعات برقی دستگاه ها با برق 24 ولت کار می کنند. نکته قابل ذکر این است که با توجه به نوسانات برق شهری، توصیه می شود که حتما از محافظ برق استفاده کنید.

 

آداپتور دستگاه تصفیه آب خانگی

 

شیر برقی تصفیه آب

شیر برقی برای قطع و وصل کردن آب بر روی دستگاه تصفیه آب خانگی نصب می شود. شیر برقی دارای یک ورودی و یک خروجی است و زمانی که دستگاه تصفیه آب شروع به کار می کند، شیر برقی باز و آب عبور می کند. در زمان پر شدن مخزن و اتوماتیک کردن دستگاه، شیر برقی بسته و جریان آب قطع می شود.

 

شیر برقی تصفیه آب خانگی

 

سنسور فشار پایین low pressure

این قطعه در ورودی یا خروجی فیلتر مرحله اول یعنی همان فیلتر پلی پروپیلن نصب می شود. وظیفه سنسور لو پرشر، جلوگیری از خشک کار کردن پمپ است. عملکرد این قطعه از دستگاه تصفیه آب به این صورت می باشد که آب شهری ورودی دستگاه در صورت داشتن حداقل فشار (1 تا 2.5 بار) برق دستگاه را وصل می کند و دستگاه شروع به کار خواهد کرد اما اگر آب شهری قطع و یا فشار آب شهری کم باشد دستگاه تصفیه آب کار نخواهد کرد.

 

سوئیچ لو پرشر دستگاه تصفیه آب (Low pressure)

 

سنسور فشار بالا high pressure

در واقع سنسور فشار بالا high pressure برای اتوماتیک کردن دستگاه در زمان پر شدن مخزن مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعه به عنوان یک کلید خودکار در مسیر خروجی آب تصفیه شده از هوزینگ ممبران قرار می گیرد.

 

سوئیچ های پرشر دستگاه تصفیه آب (High pressure)

 

نحوه کار با بهترین دستگاه تصفیه آب!

پس از باز کردن شیر آب، آب لوله کشی از طریق شلنگ وارد فیلتر مرحله اول می شود و موادی مثل شن و ماسه از آب حذف می شود. سپس آب دوباره توسط شلنگ وارد فیلتر مرحله دوم و سوم شده و در این مراحل مواد شیمیایی، بو و طعم بد آب حذف می شود.
بعد پایان مرحله سوم آب وارد پمپ دستگاه می شود زیرا فیلتر مرحله چهارم یعنی فیلتر ممبران بافت ریزی داشتهه و پمپ باید آب را با فشار حداکثری به داخل فیلتر ممبران هدایت کند که فیتلر ممبران تمام مواد و املاح مضر آب را از بین ببرد.
فیلتر شماره 4 دو خروجی دارد، خروجی اول مواد مضر آب را داخل فاضلاب تخلیه می کند و خروجی دوم آب مقطر را به مخزن دستگاه تصفیه آب هدایت می کند. مخزن دستگاه، آب را در خود نگهداری می کند زیرا این آب هنوز قابل آشامیدن نیست.
زمانی که شما شیر آب روی سینک را باز می کنید، آب از داخل مخزن وارد فیلتر مرحله پنجم می شود تا اگر بو و طعم نامطلوبی دارد، از بین رفته و آب شیرین شود.

نقشه دستگاه تصفیه آب

در واقع در دستگاه تصفیه آب، خروجی هر فیلتر، ورودی فیلتر مرحله بعد می باشد. نقشه دستگاه تصفیه آب خانگی انواع برند ها و مدل ها بصورت زیر است.

قطعات برقی دستگاه تصفیه آب

نصب دستگاه تصفیه آب زیر سینکی

به طور کلی نصب دستگاه های تصفیه آب خانگی زیر سینکی دارای چهار انشعاب است:

1. انشعاب آب شهری به ورودی فیلتر مرحله اول
2. انشعاب آب تصفیه شده به مخزن
3. انشعاب خروجی آب پساب به فاضلاب
4. انشعاب خروجی آب تصفیه شده از آخرین فیلتر به شیر برداشت

 

قطعات برقی دستگاه تصفیه آب

 

دستگاه تصفیه آب زیر سینکی

دستگاه تصفیه آب زیرسینکی از پرفروش ترین و متداول ترین نوع در بین دستگاه های آب تصفیه کن است. این مدل دستگاه تصفیه، دارای یک مخزن و چندین فیلتر مجزاست که شما می‌بایست به درستی از دستگاه استفاده کرده و هر چند وقت یکبار فیلترها را عوض کنید. زمان تعویض هر فیلتر و عمر مفید آنها در قسمت توضیحات هر محصول نوشته شده است که شما می‌توانید در زمان خرید آن را مطالعه کرده و یا از مشاوران ما پرس و جو نمایید.

 

دستگاه تصفیه آب مدل BLUE LINE L800 به همراه پک 4 عددی فیلتر نشاط

این مدل دستگاه به دلیل داشتن پمپ و مخزن، فشار آب خوبی دارند. فیلترهای به کار رفته شده در این مدل دستگاه آب تصفیه کن، باعث حذف آلاینده های مضر، فلزات سنگین، مواد شیمیایی، انگل ها، جلبک ها و دیگر املاح مضر می‌شود. کیفیت آب تصفیه شده توسط این دستگاه به دلیل تجهیزات و فیلترهایی که استفاده می شود بسیار بالاست و می توان گفت که ضرر رساندن به سلامت و بدن شما را به صفر می رساند.

دستگاه تصفیه آب رومیزی

می‌توان گفت که کارایی دستگاه تصفیه آب رومیزی تقریبا شبیه به دستگاه تصفیه آب زیر سینکی است با این تفاوت که این مدل دستگاه ظاهر مدرن تری دارد و به همین دلیل قیمت آن از مدل زیر سینکی بیشتر است.

در دستگاه های تصفیه آب رومیزی، فضا محدود بوده و همینطور مخزن دارای حجم کمی است. همین امر باعث ذخیره آب کم شده و در نتیجه برداشت آب هم دارای محدودیت میزان است.

نکته قابل توجه این است که، فشار آب در دستگاه تصفیه آب رومیزی کمتر از مدل قبلی است و همچنین هزینه نگهداری آن به نسبت بیشتر است. می‌توان گفت که دستگاه تصفیه آب رومیزی برای محیط‌های رسمی و تشریفاتی مقرون به صرفه تر و مناسب تر است.

 

اگر نیاز به مشاوره بیشتر در زمینه خرید دستگاه تصفیه آب دارید، حتما با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *